Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 18:48 - ПРЕМИЕРСКИТЕ ГАЩИ С ПЕРКА- АВИООТРЯД 28
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 6122 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.08.2012 04:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                               АВИООТРЯД 28 – ПРЕМИЕРСКИТЕ ГАЩИ С ПЕРКА

               (РАЗМЕР ХХL – ЗА ГОЛЯМ ЗАДНИК)

Полетът на Бистришките тигри не са най- големия, а просто поредния резил, сътворена от Борисов.

8 годишната ми дъщеря Люба донесе в къщи виц: „Един човек умрял. Отишъл при свети БАЙ Петър (цитирам дословно). „Свети Петре, какви са тези часовници зад гърба ти?” - „Всеки от тях е на политик. Когато направи простотия, стрелката мръдва напред”.”А къде е часовника на Бойко Борисов?”-„В стаята ми. Ползвам го за вентилатор”, отговорил светията.

През 2009 г. Борисов отнема от Министерство на транспорта управлението на правителствения авиоотряд и го поема лично. Борецът срещу „разхитителните” покупки на правителствени самолети и хеликоптери ги хареса, запази и „одомашни”. Превърна ги в лични гащи с перка с които облита надлъж и шир скромната ни по размер Родина. Само до с. Бисер летя два пъти (на стойност около 40000 лв.) , за да им връчи събрани помощи от 80000 лв.

Бистришки тигри, фолк звезди, министри с навехнати колена хвърчат на държавните самолети и въртолети. Джипове за милиони кръстосват безбрежните (45 км.) магистрали. Ние плащаме.

Бездействието на прокуратурата отдавна ни убеди, че Министър-председателя закон не го лови. Загубил на карти- издал заповед. Какво толкова – и картите негови , и самолета негов, и държавицата негова.

Но къде е отговорността на ръководителя на авиоотряда- Пенчо Пенев? В  градацията на нормативните актове най-отгоре са конституциите, конвенциите, законите, правилниците и чак тогава заповедите. Държавният служител не е длъжен да изпълни неправомерна заповед, когато тя съдържа очевидно за него правонарушение. А заповедта на Борисов очевидно нарушава и българския Закон за гражданското въздухоплаване и  международния закон(РЕГЛАМЕНТ (ЕИО) № 2407/92 НА  СЪВЕТА от 23 юли 1992 година относно лицензирането на въздушни превозвачи). Търговски полети със самолет със специализиран лиценз е нарушение на международното въздушно право. За такива нарушения Международната организация за гражданска авиация (ICAO) разпорежда отнемане на лиценз. За очевидните нарушения на българското бюджетно законодателство дори няма да повдигам въпроса. Финансистите на Министерски съвет отлично знаят какъв батак им създаде Борисов – на Авиоотряда по закон могат да прехвърлят пари само бюджетни звена, а не футболисти, фолк певици и роднини на наркотрафиканти.

Тигрите си летят, прокуратура, сметна палата, Гражданска въздухоплавателна администрация спят дълбок и спокоен сън.

Живеем в частната държавица на Премиерището. Междувременно се задава поредния резил. За наша сметка ще вози роднините на заловените наркотрафиканти до Испания. Пак ще оцапа гащите с перката.

 

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. ok3223 - Този мина всички граници
21.08.2012 20:04
Този се има и се държи като цар.
Требе да направим така ...
да си заплати вересиите.
А кога и каак зависи от нас като народ и
българи.
цитирай
2. анонимен - ПРЕМИЕРСКИТЕ ГАЩИ С ПЕРКА- АВИООТРЯД 28
05.09.2012 22:37
Къде е по-жалко и по-драматично - в изявленията на премиера, в мигащия му транспортен министър с тезата, че е спазена една смехотворна процедура или в пледоарията на идеолога на този авиационен пасквил от закононарушения Пенчо Пенчев?
Този отряд докара на Министерство на Транспорта едино от най-тежките несъотвенствия при извършената Европейска проверка през 2010г. на българската авиация - администрация и индустрия. Същото несъответствие, може да се каже е затворено, недостоверно, за да се угоди с много мачкане на персонаа от администрацията чрез министри и зам.такива, та дори тогавъшния началник отдел “Летателна Годност“ вече го няма.
Констатацията, която се прави в ефир в настоящия момент - за несъответсвие между дейност и сертификат - беше направена още миналата година 2011г. и от френските авиационни власти с последващо задържане на самолета: При изпълнение на аналогичен „отговорен“ полет със спортисти бе извършена инспекция на самолет с търговски полетен номер, но биват стъписани – самолетът/авиокомпанията нямат такъв документ, но изпълняват такъв полет. Следва задържане, при което Българската Въздухоплавателна Администрация е унизена и принудена да праща пояснителни недостоверни писма. Самолетът е пуснат и тихо-мълком за обществеността бива прибран.
Е, питам аз ръководителя на този пиратски остров: как смятате, че ще ни приемат в Шенген с такова жалко поведение с главно действаща фигура - президенският самолет?
Името, за което г-жа Лили Маринкова беше апострофирана от ПП в началото на неделното и интервю, е на назначения негов избраник с обрисуващ го прякор от курсанските му години чрез Красимир Велчев с цел да постигне на административен комфорт за целички, поне на местно ниво, пък докато“ тъпите европейци“ се усетят за Ганювщината ни!
Смехотворен е и поривът да си спейшъл форс до обяд, субсидиран от държавата и след обяд да отидеш на европейската сергия, където са подредени всички с опънати от кредити жили. Ако такова своеволие може да се сътвори в Банкя от света троица / жителите господата Б Б, Пенчо Пенчев и Красимир Велчев/, то в Европа е недопустимо и регламентирано в Директива 216.
Нека отбележа, че не случайно никнейма на отряда е „Банкя Ерлайн“ вследствие на парадирането на герояс топлите си връски, като основа на философията на дейноста е: Доброволно или не субсидиране на дейноста и заинтересованите от и чрез посочени Ведомства. Знае се какви пари се въртят из футболните федерации и защо, то от там най-бързо, много и безобидно могат да се изтупат!
Този самоласкаещ се авиационен Аполон бивш зам.министър, а защо бивш попитайте съпартииците му от това време и създател на Българската Авиационна администрация е Основоположник на рекета в авиацията. Да си регистрираш фирма по негово време, а
и при приемниците му, назначени от него става чрез приятелск адвокаска кантора с поне 20 000USD.
Хуманитарните му занимания по Търсене и спасяване не са от Отряд 28. Те имат значително по- ранна предистория, приключила с кончината на поредния му донор, на чийто врат любвеобилно се беше метнал Емил Кюлев. Предишният беше многооважаваният в авиационните среди Павел Драганов, също рано починал покрай Африканската сказка: купуване на летище, диамантени мини и естесвеният последващ изненадващ грабеж за изчезването на едни огромни милиционерско-партийни пари.
Такова търсене а в деситилетната си история няма, защото щяха да бъдат информирани и колегите му в открит космос за многобройните имидж благоволения на премиера. Ние тук всички, съжители на вселената, знаем, но не всичко. Като неукото превишаване на вертикалния градиент от 2000м и фаталните последици от тази неграмотност за спасявания, но има тишина, тъй като с това блюдолизците не могат да направят пиар ефект. Между другото, всичките му статии са поръчкови, както и нивото на изпълнилите поръчката - тип вестник Отечествен фронт.
С Пенчо аудиторията не смее да се занимава. Не само заради легендите за заплахи да счупи крака и т.н. по телефона (съхранени СРЗ от недалечно минало). Той не пожалва дори брат си, когато става дума за планирани пари. Силен в настоящия момент е с милиционерската си тръпка по кумобаджанашки – Ц. Ц. В такъв случай се казва да го пази господ от скорошно споделяне съдбата на споменатите по горе, но и на несретника, който им се опълчи! Сега разбирате защо и как отмъкна от МВР за да имитира дейност с фотогравски акции Граничния въртолет Augusta закупен по копккретна Европейска програма!
За споменатата натренираност и готовност на създадените от него екипи ще споделя един, само фрапиращ факт - здравословното състояние на упоменатия от него Бояджиев е претърпял три сърдечни интервенции стенд байпасове- да те е страх да си купиш билет, а ние осигуряваме безопасност на нашите светила.
Принадлежността на кочияша е прияко доказателство за принадлежноста на тези
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934146
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031