Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2009 08:53 - 13 дни до изборите - репортаж от Ангелина
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 10345 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2009 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageЗдравейте,
Безпартийна съм.
Господин Спасов ме покани да помагам и да се уча в кампанията му.
Ако ме питате – „Защо се интересувам?” Ами как защо – развяха се флагове и флайери за поредната кампания за избори на най-достойните, които ще защитават правата ни в парламента (ако се подсмихвате на определението ми „достойни” – аз ще ви кажа да си отваряте очите, защото вие сте тези, които определят кой е достоен и кой не и после няма как да се подсмихвате на собствените си оценки. Гласувахте ли на последните избори?). И някъде там всяка година остават заровени в рамките на един месец обещания, пожелания, недочетени и недоизяснени политически платформи. Та аз ще се явя като единият от многото граждани, като едната пеперуда, която ще се опита да ви представи кампанията по един различен за вас начин – хем от извора, хем от гледната точка на пиещия водата гражданин (или по-скоро на заливания с инфо гражданин). А дали съм пристрастна или не – вие сами ще определите и ще ударите със съдийското чукче по главата ми, защото в медиите читателите и зрителите са основните съдии.
Аз ще ви разкажа за човека кандидат-депутат Спасов, който прави своята кампания, защото трудно е да търсиш отговорността си от партията или още повече от коалиция, която препредава вината за грешките си, но от човека и политика Спасов можеш да търсиш отговорност за дадените от него обещания и изпълнените такива, защото го виждаш в града си по улиците да се разхожда със семейството си, защото го познаваш като адвокат, като съгражданин или съсед.
Та ще ви разкажа за приключенията ми на една пеперуда, която тръгна на поход из селските и градски улички да търси истината за кампаниите, обещанията, правдите и неправдите.
Вчера да речем вместо да дигнем хората на крака, да разлепим плакати за предстоящ концерт, да качим г"осин Спасов на една триколка и да му направим поход из градските улици, за да го качим на трибуна в центъра на града, от която той да застане и гръмко да обещава и обяснява как ще промени света и България, и Ямбола, докато всъщност е платил няколко хиляди на звездите на сцената, които ще го подгряват и е променил само техния бюджет като ги е пообогатил, ние го качихме на един велосипед и наблюдавахме спортната му форма.
image Щракна той с пръсти, наду свирка и всички жълтурковци потеглиха с колелата напред. И така кампанията – вместо бляскаво шоу, в което избирателите са зрители, а кандидатите – гладиатори придоби един друг привкус, различен от познатия ни –екологичен и икономичен (нали все пак сме в криза). Защото темата за опазването на околната среда не е само модерна тема, която ще отмине след няколко години. Това е новата идеология на 21в., за да има живот, за да има и пеперуди, за да ме има и мен, и вашите деца.
Прелетяхме с бясна скорост по чакълените пътища и до най-близката кръчма в село Веселиново (кръчма – не защото сме очаквали да разпънат софрата и да извадят ракията, защото това е открай време представата на някои български депутати за кампания), а защото там в малките селца все още се събират в кръчмата или на мегдана кметът, попът и учителят да научат новините и да разпространят на цялото село. image
Там понятието широколентов интернет някак си все още не е много известно. Нека не забравяме, че София не е единствена и че хората по селата са граждани на България и няма как да разберат какви са идеите на кандидат-депутатите, ако не ги чуят вечер по кратките и не дотам обективни новини или не се срещнат с тях на живо. А второто е не само полезно, но и събитие, защото „големите” хора по принцип са далеч от тях, в големия град. Ето че ние успяхме да чуем проблемите им и дори г-н Спасов стана съпричастен на една човешка трагедия от Белене, разказана му от 90-годишния дядо Кольо.
А после се запътихме към едно училище. Мисля си аз училище като училище – ще ни се усмихнат учителите, ще почерпят с кафе, ще ни потупат по рамото и ще поговорим за проблемите в българското образование. Да, ама не. Г-н Спасов попадна на тепиха – и то сам. Но и сам войнът е войн. „Искаме 10% увеличение на заплатите”. – всеки момент ще избухне битка, атмосферата се нажежава. Спасов им обяснява, че обещания, които не може да изпълни, не дава. Но хората, свикнали с обещанията на другите, търсят и от него такива, искат 10%, искат да им обещае, че планини ще повдигне за тях, а той се появява само с едни умерени обещания и думата, че ще работи за тях. „Това не е ли достатъчно?” – питам се аз. Казва и една шега и ето, че вече атмосферата е друга. Учителите се усмихват – те ще продължат да се борят за заплатите си и за всички права, които им се полагат като на български граждани, но може би осъзнават, че няма да получат обещание от него, което не може да бъде изпълнено в този момент.
За два дни ми се събра доста, но пък ще продължавам да ви разказвам моите впечатления, които най-вероятно не са обективни. Но чии впечатления са обективни? И вашите не са, защото са ваши. А моите не са, защото вече познавам човека, за когото и за в бъдеще ще ви разказвам. Но пък вие също можете да се запознаете с него, защото той не се крие зад стъклата на правителсвен черен мерцедес, а върви по улиците на града ни и така сами ще прецените кои от моите впечатления споделяте и кои не. Нали всеки трябва да си създаде лично мнение?
Хайде, стига ви толкова агитация от мен. Утре пак.



Гласувай:
0



1. evrazol - Лидерът на господин Спасов
21.06.2009 12:34
Идстреля всичкото "джепане" от обещания и сега го е оставил с гол в ръката ... агитматриял. Жълтите дойдоха като тигри и се изявиха като ... "гледащи положителното" Сега "пеперуда" събира прашец по кръчмите. Какъв ли мед ще произведе.

А, кажете как върви "смяната на чипа на българина", че от времето на червения поп Андрей до Червеното Величество все със стария чип си кара??? Айде, успех пропорционален на прокламираната "почтеност във всичко".
цитирай
2. bogolubie - Госпожо,
21.06.2009 12:59
ако Вие си имате господин Спасов, ние си имаме Спасител и не разчитаме на хора, които с нищо не са спомогнали да се запази и утвърди българското в България. Този народ изживява своя катарзис и оцеляването му е на карта, а вие благоговеете пред една личност, която нищо не значи и е от привържениците на Симеон-Хасановците. Нито риба, нито рак, но безлични и безродни.
цитирай
3. spassovm - обещанията
21.06.2009 16:45
Джепането от обещания е във вашата глава. Може така да е по удобно за нашия чип. Ако ви кажа " За 800 дни прословутите българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви" а вие го приемате като "Аз ще променя живота ви" значи наистина имате нужда от спасител. А Симеон каза първото. Забелязвате ли най накрая разликата?
цитирай
4. evrazol - Много неща забелязвам
21.06.2009 17:09
Вашия чип, моята глава ... Лесно си испускате нервите господине. Пък искате да представлявате всички нас... Или като лидера си - Аз съм премиер на който ми е гласувал ... Ха-ха-ха.
Хубавото на коалицииката ви с Доган е, че прилича на смесица между ат и магаре. Жилаво животно се получава, но не е в състояние да създаде поколение.
Не мислите ли, че аз на аватара си съм избрал по-добра позиция за Вашия лидер, отколкото Вие бихте му отредили?

Цитат: Нали съм депутат - реших да използвам чужд труд и гледна точка.

Е, ще ги ползвате още малко, пък после ще Ви се наложи и да си имате свои.
цитирай
5. lado - знаете ли за хибрида "пъкс...
21.06.2009 23:57
знаете ли за хибрида "пъкс" - съкратено от "път към комсомола"? Много хитро,по мичурински, саморасъл съветски генетик опитва да направи хибрид между домат и картоф - резултата е нито домати ,нито картофи ,а само листа и корени - това беше и продукцията на ваше величество - шум и шума,плява.Най - разкриващо същността на Симеончо беше липсата на претенции за връщане на монархията - явно връщането на имотите беше главния приоритет.....
цитирай
6. spassovm - чувството за хумор
23.06.2009 07:46
Е ама някои хора са токова вгълбени в собствената си истина, че тя блокира и чувството им за хумор. Нали затова пиша в блога- да ме корегирате ако не сте съгласен с мен. Аз уважавам правото ви на мнение, макар да не споделам самото ви мнение.
цитирай
7. анонимен - Всички викат
23.06.2009 09:35
Нашата партия и не виждате че всички говорят за демокрация а в края на краищтата няма никаква демокрация.Защо?Защото комунизма е еврейска измишльотина и никой не може да се похвали че го е сразил защото си уредиха нежна революция.От 44та ви мотат като рибета в живарник и не можете да ги усетите.Като се появи някой който не слушка и вадят живарника, та останем на сухо.Защо не се организират протести - защото всичко са корумпирали и правят каквото си искат.Ако някой журналист покаже нещо - веднага кисилини, чукове и какво ли още не за да не се говори лошо за послушната власт.Георги Стоев каза и написа всичко и го убиха.На протестите мачкаха народа защото търсели бомба.Като не ви дават демокрация - тоест възможност за контрол над властта вие им дайте пък каквото те търсят.Бомба, две, ако трябва три но с гласуване и дрямане тази България няма да се оправи и тази раота нас чака.Седефчовото момче, Сергейчо, Мединчо и Монката, пък и който и да е друг послушко нищо няма да направят.Софиянци само се правят на столичани но не упражняват пряката деморация, а дремят като овце, защото на тях им дават повечко зоб и муцуните доят стрижът, че и убиват даже.Да сте виждали вълк с пострижка?
цитирай
8. анонимен - ..Да си отваряте очите...
23.06.2009 16:06
А,знаете ли какво значи З Р Е Н И Е?
''Зрение е ,в една тъмна стая,с тъмни очила да видиш на един гол негър задника"
А нас ни призовават(понеже е ерата на "демократичния онанизъм..пардон,плурализъм)
в една тъмна стая с много негърски голи задници,да видим и си изберем един...
....ПРИЯТНО ЗРЕНИЕ,ЕКЛЕКТОРАТИ...
цитирай
9. lado - в блога мога да Ви корИгирам, но как ...
23.06.2009 23:46
в блога мога да Ви корИгирам,но как да Ви влияя ,когато депутатствате?
цитирай
10. анонимен - за г-н Спасов
24.06.2009 00:51
Избори-97г. (след виденовата зима) не можех да повярвам това, което виждам: "Цар" на предизборен плакат.... с Ахмед Доган,Д. Луджев и Александър Каракачанов. Помислих си, че е монтаж. Но във В. Търново на нарочна пресконферехция Симеон заяви, че подкрепя "само и единственно" коалицията(забравил съм името ѝ) на Доган, Д. Луджев, Ал. Каракачанов. Симеон никога не е подкрепял демократичните партии. С най- голямо уважение към г-н Спасов, но Симеон застана пред микрофона на поляната във Врана не да ни каже,че ние сами ще се оправиме, а точно обратното. Не ни калесваите, че не сме разбрали.
цитирай
11. spassovm - Царят във вашата глава
24.06.2009 07:55
МОНАСИТЕ РЕКАТА И МОМИЧЕТО

Двама монаси вървели по кален път. Валял силен дъжд. Като стигнали до завоя видели красиво момиче в копринено кимоно, което не можело да прекоси огромна локва на пътя. Единият монах повикал момичето, вдигнал го на ръце и го пренесъл на отсрещната страна. След това двамата монаси продължили пътя си към храма, само дето другия монах през цялото време мълчал намръщено. Малко преди да стигнат храма не издържал и попитал:
- Ние, монасите, не се доближаваме до жени. А ти дори пренесе това момиче на ръце през локвата. Защо?
На което първия монах отвърнал:
- Аз оставих момичето на пътя. Ти още ли го носиш в себе си....

цитирай
12. lado - Излиза, че с притчата искате да ни ...
24.06.2009 08:30
Излиза ,че с притчата искате да ни внушите ,че вече сте оставил царчето на другия бряг и сте го забравил - ако е така ,то на такива им казват ренегати.Докато ние,респективно обществото ,ще си го носим в главите не само виртуално,но и съвсем осезаемо - награбените имоти няма да генерират придобивки за хората,а за личното му облагодетеделстване.И това се случи благодарение на личната му гвардия,която работеше в тая посока - но вече май нито е лична,нито е гвардия
цитирай
13. spassovm - Знаете ли?
24.06.2009 09:16
Знаете ли , че промяната на името на НДСВ стана по личното насгтояване на Симеон?
цитирай
14. анонимен - сакса е пълен мошеник
24.06.2009 11:02
този сакс е пълен мошеник , потомствен тарикат , чудя се на хората как още могат да му вярват,
тои дори за себе си казва ,че е пълен прагматик - да вярвам му - мисил единствено и само за себе си
цитирай
15. lado - така де, ние знаем, че в НДСВ каквото ...
24.06.2009 12:26
така де ,ние знаем ,че в НДСВ каквото каже Симеончо,това и става,но когато член на тази партия го каже,придобива тежест
цитирай
16. анонимен - do spasov
25.06.2009 18:29
Няма по-голяма ......... от Вас .кажи ми с две думи какво не успия да сваршиш.та тарсиш глас народен?????
цитирай
17. spassovm - Сгазеният депутат
26.06.2009 08:45
Любомата ми загадка е:
Каква е разликата между сгазения депутат и сгазеното куче?
Отговор: Пред сгазеното куче може и да има спирачни следи.
цитирай
18. анонимен - Сгазеният депутат
26.06.2009 21:24
А след сгазеният Кобург има и следи от заден ход
цитирай
19. анонимен - от прочетеното виждам че нищо не ...
28.06.2009 16:14
от прочетеното виждам че нищо не разбирате от политика отворете си очите и вижте кой работи и кой само се прави че роботи
цитирай
20. анонимен - г-н Спасов, подкрепяме ви УСПЕХ на ...
28.06.2009 16:16
г-н Спасов ,подкрепяме ви УСПЕХ на вас и на НДСВ
цитирай
21. анонимен - историята ще помни
01.07.2009 23:07
Спасов Спасоов,напиши една притча,защо поне от 5 човека лично съм чул как са им предлагали пари да гласуват за НДСВ итаз вечер на сина ми колега от Кюстендил как му давали 15лв. През 2001 е било същото, защото ми е казал човек изготвял списък на хора на които им се е дало пари с-у гласуване за царя за да може той да-- "въведе новият морал".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934156
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031