Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2007 06:27 - ПОСЛЕДНАТА КЪЩА В КВАТРАЛА НА БОГАТИТЕ
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 2343 Коментари: 1 Гласове:
0



 

 

ПРИКАЗКА ЗА ПОСЛЕДНАТА КЪЩА ОТ  КВАРТАЛА НА БОГАТИТЕ

 

 

През изминалата седмица две събития ме наведоха на някои  сравнения. Първото бе желанието на БСП да прекрати предсрочно мандата на Висшия

съдебен съвет .

Второто бе „новината”, че президентът Първанов („Гоце”) с гордост публикува досието си,за да покаже,че не е знаел,че работи като агент-макар вътре да пише точно обратното.(Поради недостатъчната ми подготвеност в областта на психоанализата,няма да коментирам феномена на превръщането на срама , поради който 12 години е крил агентурните си ангажименти, с гордостта,с която ги публикува сега, когато обявяването им стана неизбежно).

 

 

            В един град имало богат и хубав квартал. Всички искали да живеят в него, защото улиците били чисти и осветени, хората усмихнати и щастливи.

 

            След дълги преговори, молби и усилия една съседна до този квартал къща била присъединена към него по регулация. Къщата била порутена, дворът-макар много хубав по разположения,бил запуснат и мръсен.

 

            Дошли представители на общинската управа, огледали плачевното положение, и казали: „Ще ви помогнем да оправите къщата и двора,за да живеете като нас.Ще ви дадем тръби, жици и материали, за да оправите инсталациите,мазилките,покрива и градината. В замяна трябва да спазвате правилата в квартала: Да не изхвърляте боклуци,да не вдигате врява, да не крадете- елементарни неща. За да се спазва това, всяка къща в квартала си има 24 часова охрана на реда.Създайте си и вие и закачете графика,по който тя ще дежури на таблото до другите графици.Ето ви и луксозна будка за охранителите, за да се чувстват добре.След седмица ще дойдат камионите, за да докарат строителните материали.

 

            Потръгнала работата, настанили охраната на реда в будката, закачили графика на смените Иван-от 8 до 10;Драган от 10 до 12;Пешо от 12 до 14 и т.н., започнали да получават материалите и парите за ремонтите.

 Избрали обаче нов домоуправител. Той имал нЕкои съображения, и решил, че трябва да смени предсрочно графика.Отишъл до таблото, извадил червения маркер и написал- Иван от 8 до 9.32 мин.. Драган от 9.32 мин. до 11.32 мин. Общинарите се поучудили,но казали- ваша работа. След малко обаче се надигнал скандал в къщата. Дошъл Иван , извадил син маркер и зачеркнал предишното зачеркване, като написал пак старото. После дошъл Драган, който пък зачеркнал новото и дори залепил отгоре поомачканата заповед на домоуправителя според която той застъпвал от 9.32 мин.На таблото станало тюрлюгювеч и страшна цапаница. Крадците междувременно само това и чакали.Докато охраняващите се хванали за гушите, вървяло влачене на тръби, жици и пари.Между другото жиците си ги крадяли на обръчи- много по-удобно е да се работи с обръчи.

Обикновените обитатели на сградата, връщайки се от работа, заварвали апартаментите си ограбени,коридорите с извадени парапети и контакти. Отишли да се оплачат на домоуправителя,но той им казвал: това е работа на охранителите, ама нали виждате как са се хванали за гушите вместо да гонят и наказват разбойниците.Не мога нищо да им направя,защото според правилата на новата ни общинска управа,пазачите трябва да са независими. В същото време много артистично и с неудобство потривал ръце.Но го правел доста особено-т.е. потривал само едната,защото с другата зад гърба си поемел поредното парче медна тел от обръча на разбойниците , с които между другото го свързвали някои неща от миналото му. Разбрали обитателите на къщата, че очевидно новата община е виновна за тази какафония и пак отишли да работят , макар и малко отчаяни. Даже по- късно социолозите показали, че обитателите на тази къща били най-недоволните песимисти в квартала.

Междувременно обаче,привлечени от врявата,която вдигали пазачите и от воя на ъглошлайфите,с които крадците режели тръби и жици,дошла кола от общинската полиция.Като видели схватките и разграбването ,те също попитали домоуправителя какво става.Той и на тях обяснил с неудобно потриване на ръка (не ръце-по причини,обяснени по-горе),че  той нищо не може да направи,освен благотворителна кампания за децата,които са измръзнали от това, че са останали без електричество след кражбата на кабелите.

Полицаите разбира се повярвали, но понеже им напомнял на някого, пуснали името на домоуправителя в компютъра- за всеки случай. И тогава им станало още по-ясно-ами те го познавали този домоуправител ама под едно по- кратко име.То било от времето когато доносничел тайно на онази още по-тайна подривна организация,която до скоро управлявала съседния квартал и пращала специалисти по стрелба с чадъри при съседите. От компютъра излязло още,че миналата година хванали същия домоуправител да краде от общинския фонд за подпомагане на градинарите някакви си 8 млн. Евро, които  трябвали на спонсорите му, за да го изберат за домоуправител. Но там проблемът за общината се оправил, защото тя си взела обратно тези „отклонени” пари от доходите и пенсиите на обикновените обитатели на къщата.

Полицаите написали доклад до градската управа,в който описали положението в последната къща на квартала.Общинарите съответно се ядосали и отнесли въпроса към представителката на въпросната къща в общинския съвет. Представителката (която била иначе свястна жена), съответно се изчервила от срам,наместила очилата си и веднага звъннала на домоуправителя, за да го предупреди, че така повече не може. Той първо не вдигал телефона, а после й казал” Знам бе знам.Кажи им, че работим по въпроса- ти не бери грижа.Успокой ги някак и им кажи вместо да ми се бъркат, да вземат да пратят още жица,тръба и пари, че обръчите трябва постоянно да се захранват.

 

           



Тагове:   къща,


Гласувай:
0



1. анонимен - с хубавото лесно се свиква
29.08.2007 09:19
малко се обърках сред обръчите и жиците, но кой им е крив на обитателите на къщата? щом не им харесва-да се преместят.а общинската управа винаги краде повече от бедните, и по-малко от богатите.тя затова им е хилава и охраната,щото от себе си трябва да пазят обществото
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 936652
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930