Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 07:01 - Борисов - пак шампион. По корупция!
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 4514 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Корупцията срещу Борисов – 27:0 или

Европа: Борисов най- корумпиран;

Много се гордея с Нашия Премиер! Той отново доказа, че е най-най и за пореден път изпревари предшествениците си. Блесна като шампион  на Европа. По корупция!

Констатацията този път не дойде от злостната опозиция (която му остави толкова ного пенсионери) или шефовете на родните НПО (които стават министри в правителството).

Днес бе обявен поредният доклад на международната организация „Прозрачност без граници”, според който България при управлението на Борисов се е изкачила на първо място по корупция в Европа със стабилна тенденция още нагоре - към световни висоти.

Защо пиша това? Не е от злорадство за лъсналия корумпиран задник на ГЕРБерите и лидера им, а от срам и яд за този международен резил за страната ни, за имиджа на България, който градихме, за да сме наред с другите европейски народи- както казваше Левски.

Но уви – за Борисов доктор Стоичков е най-великия българин. Не  Левски  и Джон Атанасов. (За премиера и другите фенове на Лепа Брена обяснявам- Васил Левски е не стадиона, а революционера, а Джон Атанасов е изобретателят на компютъра).

Премиерът се бори и бие до късна доба  корумпираните и олигарсите ... на карти в Банкя. Крадецът  вика: ”Дръжте крадеца”.

Защо Борисов не бе на пресконференцията с шефа на ОЛАФ преди седмица? За да не чуе, че ОЛАФ води най-много разследвания (81) срещу неговото правителство и за да не отговори на въпроса на ОЛАФ защо няма нито едно вътрешно разследване на акцизни и митнически престъпления.

Предишните правителства съвсем не бяха невинни девици. Графиките по- долу показват, че и тогава имаше корупция, но имаше и поне частични успехи- от индексът 1 по времето на Костов спадна до 0.3 при Царя, изкачи се до 0,7 при Станишев и счупи ‘коруптомера’ с 1,3 при Борисов.

Защо родните медии и Неправителствени организации мълчат и не доизчертаят публично графиката след 2009 г.? Защото г-н Борисов добре ги храни – въпросните НПО имат дебели договори с министерствата – Трансперънси- с МРРБ; Център за изследване на демокрацията – с МВР и т.н. А с медиите цифрите обясняват всичко. Според статистиките на НСИ заплащането в сектор „Създаване и разпросранение на информация” е на първо място и надминава банковия сектор!

А институциите?

Опозицията-не смее да се обади, защото и тя е оцапана. Злорадстват, че за нарастване на корупцията през 2010 и 2011 г. Борисов  няма как да намери оправдание в предшествениците си. Нали не опозицията срои магистрали и взима подкупи. На стр. 17 от мналогодишния доклад на Европейста комисия пише :”При големите обществени поръчки нарушенията са почти 100%”.

Парламентарен контрол -0.

МВР се бори с конкурентната престъпност, която е отвличала и тормозила „нашите” бандити и ги е заравяла по баирите.

БОРКОР- гмурна се като Курск в дълбините на бюрокрацията още когато получи първия си казус- въпросът ми дали Закрилата на Мишо Бирата от Борисов и Първанов е корупция. И отнесоха в дълбините 2 млн.

ДАНС изнесе позорния запис на Премиера – и шефът му Йовчев бе уволнен.

 

При това вътрешно спокойствие защо европейците ни се мешат и смущават народонаселението с тези клевети към премиера ни- шампион?

Защото му завиждат.

Холандският премиер чул записа от историческия  разговор на Борисов за Мишо Бирата и без да анализира една година като БОРКОР, прибързано ни отряза от Шенген. От завист е! Нима холандският премиер е футболист на годината, инженер, доктор, генерал-лейтенант, заслужил художник? И нима  Лепа Брена го обяви за  невероятен и  му пя на ухо?

 

Гафовете и фаловете на Борисов разкаляха  и омирисаха съвсем терена. Но головете влизат в нашата обща врата. И ако ние- народът не го изпратим с червен картон, ще ни изгонят от стадиона освиркани.  

Но и да ни изгонят от европейския стадион г-н Борисов е помислил за всичко. Благоволи да ни направи зала Арена- там ще ни пеят върло лепата  Цеца Величкович и запотеният Веско Маринов.

Така че ОК си е нашият Премиер.

 ‘КОЙТО БЪРКА В МЕДА.... НЕ БЪРКА’- нали г-н Борисов?
(Виж графиката по-долу)

image





Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Екскурзии Скандинавия
19.04.2012 10:18
Не знаех, че има нужда от допълнителен доход. Мислех, че тъмния бизнес, който върти му е достатъчен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 936913
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930