Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2009 09:23 - Вместо за гората- пак за дърветата
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 3352 Коментари: 2 Гласове:
0



Download the original attachment  

Минчо Спасов : Участниците в дискусията се концентрираха върху дърветата, а не върху гората  
 

Г-н Спасов, как оценявате проведения днес дебат за обединяването на общините Ямбол и Тунджа?

- По време на обществения дебат за ефективността от разделянето на градската и селската община се казаха много конструктивни неща свързани с темата. Не можахме обаче да избягаме от опитите да се прави оценка на работата на сегашните администрации в двете общини. За съжаление само шест политически сили проявиха интерес към бъдещето на Ямбол и Тунджа. Радвам се, че нашите политически опоненти признаха, че това е първия конкретен дебат по конкретна тема, организиран в нашата област и  ни поздравиха за смелостта да повдигнем този въпрос. Смятам, че дебатът трябва да бъде провеждан, защото той има проекция за бъдещето на областта ни, диалогът и консенсусът трябва да бъдат налагани като практика в общуването не само политическия, но и между общините независимо от политическите пристрастия на тези, които ги управляват. Това е залог за добруването на всички граждани в тези две общини.

-Какво попречи на диалога да бъде конструктивен?

- Голяма част от участниците в диалога се концентрираха върху дърветата, а не върху гората и всеки започна да хвали своята стока и да критикува чуждата. Целта на дискусията беше да мислим за развитието на цялата област. Тя изискваше един  по-задълбочен политически поглед. За съжаление малко хора в залата проявиха по-далечна визия за развитието на проблема. Концентрираха се върху личностите - минали и настоящи кметове, което доведе и до нападки, които едва овладях. В тази връзка оставям без коментар  негативизма в думите на  г-н Атанас Мерджанов. От него звучи повече страх за запазването на община Тунджа като предпоследния червен бастион, отколкото загриженост за  модернизацията на областта. 

-Как си обяснявате отсъствието на основни политически сили?

- БСП изпрати пета колона, учуден съм от отсъствието на ГЕРБ. Може би защото са нови и неопитни управленци и не са осъзнали важността на този проблем.

- Кой губи и кой печели от дебати като този?

-От тези дебати в крайна сметка ще спечелят всички жители на областта . Диалогът  е средството за постигане на консенсус. Дискусии като тази ще доведат до по-добра чуваемост между двете общини, които много рядко сядат на една маса. Тясно партиините пристрастия на тунджанската администрация не ме интересуват. За мен каузата е обединение на усилията и окрупнаване на проектите, което улеснява и достъпа до европейско и национално финансиране. Примерите бяха посочени днес – регионалното сметище, завода за ТБО, проектите  свързани с болницата – все неща, които боксуват заради разделението. В условията на финансова криза каузата, за която се бори НДСВ, са и  бюджетните икономии - да свалим бюджетните разходи до 35% от брутния вътрешен продукт. С намножаването на общините и раздуването на администрациите им това няма как да се случи.



Тагове:   Тунджа,   обединяване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - за гората и дърветата
28.06.2009 16:59
Г - н Спасов , ако ги няма дърветата за каква гора да говорим.
цитирай
2. анонимен - Някои може би са забравили, че го...
28.06.2009 23:11
Някои може би са забравили, че гората е създадена не благодарение на дърветата, а на административен акт, който няма нищо общо с общинската логика. В този случай да започваме да доказваме, че дърветата са много добри, само защото в съседната гора не са читави – няма смисъл.
Нека БСП да си направи една селска община в Овчи кладенец, да ги издържа и като са толкова работливи, нека да видим без нашите пари как ще я карат на село. Нека сами да печелят и да харчат. Ако изобщо знаят как се печелят парички, в случаите, когато няма червени чадъри из правителството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 937018
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930