Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2009 09:37 - СЕКРЕТНО
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 8601 Коментари: 14 Гласове:
1



В избирателния си район Ямбол съм, но вчера секретарката ми от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ми се обади, че се е получило предложение от МВР.

Там подробно се мотивирало как изискването за съдебно разрешение при ползването на телефонни разпечатки и интернет трафик спъвало работата на МВР и затова разкриваемостта на престъпленията куцала. Нищо ново под слънцето- същите мотиви, които пречеха на кривата ракета да лети в космоса бяха изтъкнати при дебата за чл. 251 от ЗЕС. Но има нов много интересен нщанс: МОТИВИТЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТА СА С ГРИФ  "СЕКРЕТНО".
Втори мандат в парламента не бях виждал засекретен законопроект. Но може би аз не съм достатъчно опитен и не знам такава парламентарна практика.
Може би тя прикрива не някаква държавна тайна, а срама, че отново се повдига въпрос за нарушаването на елементарни човешки права- битка, която загубиха, но очевидно искат реванш.
От нас-гласоподавателите на изборите зависи дали ще го имат.



Гласувай:
1



1. haralanov - Здравейте г-н Спасов!
03.06.2009 09:57
НДСВ умря,защото все още сте в коалиция с комунистите и с Доган!После,не се чудете що така..?Поздрави!
цитирай
2. rustam - Все пак
03.06.2009 10:03
Са прави от МВР. Има страни в ЕС, където ползването на СРС се санкционира не от съда, а от прокуратурата.
Във Франция дори може да се получи санкция от министъра на правосъдието-без право материалите да се ползват за доказателство.
Френските депутати, гласували такъв закон, по-малко демократи ли са от Вас и комисията Ви?
цитирай
3. prebroitel - Не съм сигурен..
03.06.2009 10:52
Не съм сигурен ,че сте честен към себе си.Следях изявите Ви в парламента и комисията.Ако бяхте искрен трябваше отдавна да сте се махнали от коалицията.Не знам как се съвместява родовата памет с колаборация с комунисти.Същото се отнася и за Вашия патрон.И обяснения от рода ,че всичко е в името на България не вървят ,защото не може в името на България да обслужваш крадци.
цитирай
4. spassovm - Саади
03.06.2009 13:35
Знам, че няма да ви променя мнението, цитирайки арабския мъдрец Саади"Подвиг е когато правиш не това, което искаш, а което трябва". Не искам да звучи като оправдания, затъова ще се съглася с вас, че през 2005 г. излъгахме хората, че няма да ходим с БСП и сега справедливо си плащаме. Това е положението. Единственото, което се опитвам да правя е максимално да не ги обслужвам.
цитирай
5. haralanov - Здравейте отново г-н Спасов!
03.06.2009 17:41
Чест Ви прави,че си признахте за лъжата от 2005г.!И,че това сега справедливо се заплаща!Късно е вече за каквото и да е било!Защо,защо тогава не послушахте,толкова много разумни доводи,че евентуална Ваша Коалиция с БСП ще ви унищожи..?И не ми отговаряйте,че е било в името на националните интереси на България!С подобен отговор могат да бъдат оправдани всякакви престъпления!А Коалиция с Комунисти и с Доган е Престъпление!Поздрави и с най-добри чувства към Вас!
цитирай
6. rustam - Г-н Спасов
03.06.2009 18:39
Аз ви уважавам като честен човек.Защо не отговорите на моя коментар? Предполагам знаете как стоят нещата из Европата. Защо упреквате МВР?
цитирай
7. анонимен - Практиките в Европа
04.06.2009 12:41
Хм, а няма ли да се позовеш и на практиките в Северна Корея или Беларус?
цитирай
8. анонимен - Здравейте колега Спасов
04.06.2009 13:36
Здравейте колега - аз съм Венцислав Стоев, колега от курса в СУ.Напълно споделям тезата, че в развита демократична държава правото на личен живот следва да се охранява строго, включително с коституционни гаранции.Само че отговорете честно - от кога Република България е развита демократична държава? Как тази държава гарантира нашата сигурност? Не знам дали НСО Ви дава това илюзорно усещане, но за себе си аз го нямам. И нямам нищо против МВР да следи и подслушва, стига по този начин да лови престъпниците и осигури поне малко сигурност и по-спокоен живот на хората.От следене и подслушване се страхуват най-вече корумпираните и престъпниците - и точно за тяхната сигурност се издигат такива бариери, включително законодателни, за да не могат да бъдат изправени пред корумпираната и неработеща съдебна система. Колега Спасов - давате ли си сметка, че проблема не е в правомощията на МВР, а именно в неработещата и корумпирана съдебна система? Ако сте искрен в защитата на правата на гражданите насочете усилията си там където е проблема - неработеща съдебна система, а не правомощия /големи или не/ на МВР.Така пречите дори на плахите опити някой престъпник дори за кратко да бъде поне обществено изобличен - не че ще получи наказание. На хората като мен им е абсолютно безразлично дали МВР ще получи или не разпечатки с кого сме говорили - съществуват достатъчно корумпирани служители при мобилните оператори и БТК които срещу скромна сума ще снабдят всеки с такава информация. Истинският проблем е в безнаказаността и липсата на страх от възмездие, които са породени от порчната ни съдебна истема.Дайте на МВР оръжие да се бори с корумпираните и недосегаеми съдии, дознатели и прокурори.Декриминализирайте така наречената "провокация към подкуп" - и ще дадете мощно оръжие на МВР в борбата с корупцията.Облекчете режима на даване на разрешения за използуване на специални разузнавателни средства - когато те се използуват за доказване на престъпна дейност на магистрати и лица заемащи държавни длъжности.Премахнете нелепите забрани журналисти да ползуват аудио и видео записи за изобличаване и публикуване на престъпна дейност.
Само тогава може да се надяваме, че ще има някакво предупредително и възпиращо действие от иначе изпразнение от съдържание норми на НК.
Иначе всички призиви, апели и действия в парламента за "защита на конситуционните права" звучат като куха демагогия.Вие сте политик и трябва да знаете, че днес в Република България хората искат едно - СПРАВЕДЛИВОСТ И СИГУРНОСТ.Без работеща съдебна система това е невъзможно - и тогава хората гласуват за популисти и диктатори.
Колега Спасов - България никога няма да се превърне във "фермата" на Оруел, но вече се е превърнала в класическа латиноамериканска държава, където царуват престъпност, корупция и безнаказаност.
цитирай
9. spassovm - до колегата Стоев
04.06.2009 15:01
Здравейте колега Стоев,
Благодаря за конструктивния и диалогичен тон. Аз лично също не се притеснявам от това, че МВР ми беще проверявало телефона. Още тогава заех тази позиция , поддържам я и сега. Съгласен съм с констатациите, че във висшите ешалони на съдебната власт корупционните практики са най опасни и деструктивни за държавността. Но не съм съгласен, че премахването на съдебното разрешение, за да ви вземат разпечатка, ще доведе до рязко повишаване на разкриваеемостта. Та нали допреди 3 месеца към МВР нямаше това изискване. И колко магистрати бяха изобличени? Възползвам се от факта, че сте колега и ще ме разберете лесно. Точният прочит на НПК показва, че по нашето законодателство трафичните данни са с приравнен режим за достп като съдържанието на съобщението. Това, че до сега МВР не е спазвало НПК и нещата лъснаха при ЗЕС не отменя НПК. Поправете ме ако греша, но истинската причина, поради която не залавяме подкупните магистрати, политици и чиновници е, че няма политическа воля за това. Слага сде чадър над 'свои хора', които са били засечени. Преписка Лиана е един от примерите за това
цитирай
10. анонимен - dogi
04.06.2009 18:28
Г-н Спасов, много ми е приятно, че има и такива като Вас, за да спрат тези безумици на комунистите и оптити да следят безнаказано телефоните и интернет трафика на обикновените граждани. Не виждам нито една реална причина това да се прави без разрешение от съда. Все пак кой, ако не съдиите могат да преценят дали става въпрос за реално престъпление или за политическа поръчка. Друг е въпроса доколко съда е деполитизиран.
Наистина не разбирам обаче какво правите в НДСВ, партията която обслужва интересите на БСП и ДПС. Да не говорим, че нямат дори и теоритичен шанс да влезнат в следващия парламент именно заради тази си позиция на подлоги. Вашето място е в Синята коалиция, която според мен най-много се доближава до интересите които защитавате, както и до моите възгледи.
Успех все пак!
цитирай
11. анонимен - БРАВО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, Г-Н СПАСОВ!
04.06.2009 19:24
Г-н Спасов, отдавна искам да Ви приветствам за доблестното Ви поведение! Ето, правя го! С действията си Вие сте причина много хора, гласували за НДСВ, и разочаровали се впоследствие - заради участието на партията в Тройната коалиция - да не съжаляват чак толкова, че са дали гласа си за НДСВ! Бъдете здрав и все така безкомпромисен със Злото!
цитирай
12. анонимен - Проблемът на МВР
05.06.2009 09:57
За ефикасно противодействие на престъпността са необходими преди всичко висок морал и професианализъм. Липсата на тези качества не може да бъде компенсирано с никакви правомощия, били те големи или малки. Това е проблемът и на МВР и на правосъдието.
Воплите, че ръцете на МВР били вързани са чиста проба демагогия. Те и в момента могат да следят, никой не им пречи. Това, което МВР иска е да може да подслушва произволно и извън всякакъв контрол. И така показва, че целта на това произволно и безконтролно следене изобщо не е “борбата” с престъпността.
цитирай
13. анонимен - Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете
05.06.2009 11:38
Бенджамин Франклин
цитирай
14. анонимен - Koito vladee informaciqta, vladee sveta
16.06.2009 19:21
Da mojesh svobodno da nadnichash v glavite na horata izglejda tvurde privlekatelno. Poznai, koi 6te se vuzpolzuva ot tova.! Veroqtno tezi, koito iskat da lishat choveka ot nai - cennoto mu blago, suvestta mu.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934175
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031