Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2009 07:04 - ПИТАМ НАРОДА ЗА РУСИЯ, ГАЗТА И АЕЦ
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 3176 Коментари: 5 Гласове:
0



Под гребена на развихрилата се "патриотична вълна" привърженици на реанимацията от мъртвите на грохналия старец - 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй , за да мъждука на "подирки" 5 месеца, реших, че е добре да попитам чрез блога си вас- хората. Наистина ли вярвате, че това ще стане и ще е добре? И понеже не съм никакъв лобист, ционист или терорист, реших да ви попитам не е ли по- добре да предложа в Народното събрание такъв текст на декларация:

                                                                                    Проект!

 

 

                                    Р Е Ш Е Н И Е

 

            Народното събрание е силно разтревожено от едностранното, не


предизвестено и непредизвикано от България спиране на доставките на природен газ от Русия, което доведе българската икономика до криза за природен газ и големи загуби.  Нарушаването на договорни отношения от страна на Русия предизвика напрежение в обществото и се превърна в остър политически въпрос. Едностранната зависимост на страната от доставки на руски газ се оказа  заплахата за  националната сигурност на страната.

            За компенсиране на загубите на българската икономика и предотвратяване опасността от възникване на подобни кризи в бъдеще, Народното събрание

                                   

Р Е Ш И:

 

            1.Задължава правителството на Република България  да предприеме необходимите стъпки за получаване на незабавно и пълно обезщетяване на българската икономика от страна на Русия.

            2.Задължава правителството да предоговори условията за доставки на природен газ от Русия , като се предвиди създаване на гаранционен фонд , съхраняван в трета страна за незабавно обезщетяване на загуби.

            3.Задължава правителството да поиска от Европейската комисия финансова, политическа и техническа помощ за изграждане на реверсни връзки с газопроводната мрежа на съседните държави.

            4.Задължава правителството в 7 дневен срок да даде отчет за използването на получените от Европейския съюз финансови компенсации за 4 те години предсрочно затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй” и каква част от тях са изразходени за изграждане на АЕЦ „Белене”.

            5.Задължава правителството в 7 дневен срок да информира Народното събрание за юридическите, финансови и технологични параметри на строящата се АЕЦ „Белене” и хода на изпълнението й.

            6.Задължава правителството в двумесечен срок да проучи и докладва пред Народното събрание за юридическите и технологични възможности за изграждане на 7 и 8 блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

 

Вашите коментари ще са ми много полезни.



Тагове:   АЕЦ,   народа,


Гласувай:
0



1. sis - Здравейте г-н Спасов,
21.01.2009 11:06
по т.1, т.2 - ако ще и Станишев да го "разпнем на кол" или да го печем като "жертвено агне" - ние не сме в удобна позиция за поставяне на условия.
т.3 - не се ли започна работа по подобни проекти. Пуснаха газ от Гърция.
т. 4, т.5 - не е лошо - колкото повече отчети, толкова по-добре.
т. 6 - това ще го направи следващото правителство. /освен ако БСП не иска да си го включи в предизборната кампания/.

А 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй никой няма да го отвори. Всичко е само реклама. Само не мога да разбера дали и НДСВ /и вие в това число/ участва в тази кампания.
Няма лошо. Според мен комбинацията между БСП и НДСВ ще е по-добре от ГЕРБ при всички случаи.

:):):):)
цитирай
2. teodor - ДА
21.01.2009 11:23
Подкрепям Вашата идея, но определено считам, че трябва да излезе от името на вашата парламентарна група, за да има резултат. В противен случай се получава, както е модерно да се говори сега, индивидуален Пи-аР.
цитирай
3. анонимен - politika
21.01.2009 21:51
g-n.min4o spasov pravitelstvoto na troinata koalicia bsp.ndsv.dps.e pokoren sluga na putinova russia.balgaria e bedna i mizerna .izobrazena kato turski kenef.g-spasov reakciata na stani6ev be neadekvatna i zakasnaila .a za 3-4 blok na aic kozlodui bes saglasieto na e-komisia naima da stana.puskaneto na 3-4 blok.
цитирай
4. анонимен - Добър ден г-н Спасов,
23.01.2009 21:41
От тези хора може да се очаква всичко.
Ще пуснат поне един блок.
Така ще вземат и следващите избори.
народът ///н/// не може да мисли и Вие като Политик го знаете добре. народът е Тълпа.
А Нация още няма и Гражданско Общество няма.
Така лесно ще могат да спечелят. От известно време провокирам коментари, но напразно.
---
Предлагам в ИнтерНета всеки от нас да моли, до втръсване, баба и дядо си да не отидат да гласуват. Само този път. Така ще може да се намали ефекта от идиотщините им.
----
В бсп много добре знаят, че Европа помни.
И ще го изполват . Европа си мълчи и чака да ни полее със студена вода за да ни накара да ги пенсионираме. Понеже не ни убедиха - ще ни накарат насила.
Не очаквам да се съгласите с мен.
Може и да не съм прав.
Бъдете здрав !
цитирай
5. анонимен - Защо не питахте народа
17.05.2009 00:43
Уважаеми г-н Спасов!
Защо не питахте народа като ни вкарахте:
- в НАТО и дадохте военни бази на американците без пари?
- в ЕС и подписахте за спирането на 1,2,3 и 4 блок на АЕЦ"Козлодуй"?
Американоеврогъзолизци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 933954
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031