Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2009 09:07 - ЗА РУСКИЯ ГАЗ И 3-ТЕ МИЛИОНА ЗА ГОДИНАТА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 1772 Коментари: 1 Гласове:
0



Да си призная не ми се пише за руския газ.

Everything was said, but not from everybody.

Не че не съм възмутен от това, което ни причиниха руснаците, но ме доминира онова, което се върши в Газа.

Но ще пиша, за да не каже някой, че нарочно отминавам темата от „коалиционна култура” или друго.

Но нарочно отделих двете теми и онази- за Палестинската Газа сложих първа. Макар двете да са в крайна сметка свързани. Преди повече от век един философ каза, че в крайна сметка винаги големите държави са се държали като хулигани, а малките, като проститутки.

           

Както Израел и САЩ удрят звучна плесница на т.нар. международна общност и международно право, така и Русия ни зашлеви изневиделица. Нищо, че като добра „труженичка” на магистралния фронт още 2006 г. си подписахме договор. Р.Овч. още тогава ни уверяваше, че цената е висока, но затова пък доставките – по-сигурни от тези за коя да е друга страна. Оказа се, че вместо да си уреди нещата със страните, през които стоката й трябва да мине, и чак тогава да поема ангажименти към третите страни, Русия е „натиснала” първо по- малките играчи като нас, а по- коравите- като Украйна е останала за накрая. Ако нашенското ВиК ми обещае да продава вода, а не е взело съгласието на съседа, през чийто имот ще минава тръбата, значи нищо не е направило.

 

Но „что делать”?

Юридически:

Ами тези, които успеят да докажат материалните си щети, ги чакат дълги съдебни процеси за обезщетения към прекия им доставчик. Той пък ще съди по- главния доставчик- и т.н.- при скорострелността на нашата съдебна система 2-3 години и ще се разбере какво ще стане.

Политически:

Да излекуваме БСП от русофилството, ДСБ от американофилството, и да разберем простата истина, формулирана от Кралицата - в политиката няма постоянни приятели и постоянни врагове, а интереси.

И да пренасочим онези 3 млн. Лева, които заделихме в бюджета за мероприятия за годината на „българо-съветската дружба” и да ги дадем на общините и училищата, за да компенсират част от загубите си.

 



Тагове:   България,   милиона,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Чудя се защо никой не коментира темата!
19.01.2009 16:54
Явно има сериозни причини за мълчанието. Аз ги разгледах в една статийка в блога си. Във всички партии има хора, които предпочитат да се грижат за руските интереси и да отлагат българските. Това е болест на нацията. Имаме си национално движение "Русофили", но си нямаме такова с името "Българофили". Ето причината, поради която и под тази статия няма коментари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 933190
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031