Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2008 05:35 - НДСВ и БСП, ВАЛС и КАЗАЧОК, БЕБЕТА и БАБИ
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 2064 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2008 10:14


КАЗАЧОК ИЛИ ВАЛС = БАБИ ИЛИ БЕБЕТА

 

          „Последен валс за НДСВ”- прогнозира във вчерашния (18.12.2008 г.) „Труд” Любен Корнезов. Кампанията срещу НДСВ на ръководения от агент „БОР” вестник не тайна за никого. Нали Царят не допусна бивши ДС ченгета да влязат в депутатските му листи и за 4 години отне кормилото на държавата от ръцете им.


 Не за да връщам комплимента който се съдържа в статията по- нататък към качествените хора в НДСВ но искам да кажа, че смятам г-н Корнезов е честен човек. От един избирателен район сме и бях свидетел как негов съпартиец с друга ценностна система го изгони от града. Но до тук трябва да свърша с похвалите и да се върна във „вихъра на валса”.

          Истинският конфликт не е дали България да танцува валс или казачок. За съжаление на комунистите те вече загубиха окончателно битката за казачока на историческата дата 01.01.2007 г. Когато човек е осъзнал, че това, към което е водил народа 45 години е било лъжа и мираж и вместо да направи добро (както може би някои наивници искрено са вярвали), е причинил тежки морални и материални травми на нацията, той изпада в отчаяние. Чувства се като животно в клетка. И това отключва механизъм за психическо самосъхранение- да припомниш на съзнанието моментите, когато се е чувствало комфортно. Годините на младостта, когато „се наливаха основите” на Хаинбоаз и Кремиковци, експроприирахме експропиаторите и им издавахме я изходна виза за Мадрид, я еднопосочен билет за Белене. Тогава нещата вървяха. Е вярно е, че проблемите се решаваха на принципа :”Няма човек- няма проблем”, но такива бяха времената- казват партийните другари от онази епоха.  И какво друго им остава, освен да облекат отново ватенките, да хванат шмайзерите и да пропъдят отново Царя, кулаците, изедниците частници и да редуват интернационала с казачок. Но това е възможно само в уморените им умове.

 

Интервюто започва така:”Има ли напрежение между БСП и НДСВ, проф. Корнезов? ... НДСВ напусна пленарната зала заради отхвърленото им предложение да се гласува финансирането на процедурата „ин витро”.

          Ето го поколенческия конфликт между НДСВ и БСП. Той  е ББ, но не Бойко Борисов, а Бебета срещу Баби. Т.н. «социален пакет» за пенсионерите на Масларова мина, а срещу това успяхме да извоюваме само за младите майки едва 3 месеца допълнително майчинство и по 100 лв. за дете в детска градина, и 10 млн. лв. за «ин витро» бебета. И то под условие, че останат пари след раздаване на увеличените пенсии.

          «Много качествени хора в НДСВ не можаха да излязат от сянката на своя лидер и се обезличиха»- ни ожалва др. Корнезов.

Мерси. Няма нужда. Предпочитам да стоя в сянката на хората, който съединиха България,  направиха я независима държава  - Батенберг и  Фердинанд Български, както и Цар Борис, който даде живота си за обединението й и народът му даде името Обединител. Не искам да съм в редиците на тези, който слугуваха на Сталинските безумия за създаване на македонска нация и за превръщането на държавата ни във васална 16-та република.

          Очвидно на др. Корнезов му е неприятно под тази сянка- но на всяка цена трябва да избутат поне един цялостен мандат след многото си управленски крахове. И за добро или лошо именно присъствието на модерната европейска сила НДСВ може да направи това да се случи.

Така че другари, не бързайте да излизате изпод сянката на Царя – че ви лъсват ... спонсорите, батковците и агентите. И непригодността да сте една модерна лява партия. А вие и не го искате искрено- нали още гордо наричате  партията –хрнилка «столетницата». А помежду си се другаросвате- като в доброто старо време.

Но времето на казачока отмина – сега е времето на валса. Пътят на България е нагоре по Дунава – към Виена и Брюксел, а не надолу към казашките степи. Така че не се дърпайте и не ни ритайте по кокалчетата като се опитваме да ви научим.

 



Тагове:   БСП,   НДСВ,   валс,   КАЗАЧОК,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Коментар
19.12.2008 14:32
За жалост народа вероятно иска да играе казачок г-н Спасов което е толкова страшно и отчайващо. Ако имаше повече депутати като Вас може би народът щеше да играе по правилата. Но българинът не желае да спазва законите, така му е по-добре в хаоса. И няма какво да обвиняваме този и онзи всички сме един дол дренки - мързеливи, глупави, но с голямо самочувствие. докато не започнем здраво да работим няма да се оправи държавата ни. С вас сме и с вашата партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 937014
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930