Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2008 06:18 - Делото ЛИАНА - или колко баклава ще получи ДСБ
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 3484 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2008 06:51


ДЕЛОТО  „Л И А Н А” 

или

Колко баклава и шербет ще получи ДСБ

 

            Вчера по инициатива на ДСБ Вътрешната комисия на Народното събрание завърши изслушването на министър Миков и на председателя на ДАНС Сертов  относно корупцията в ДПС. В резултат на тази акция на ДСБ , ДПС получи чисто нова индулгенция. Предполагам, че вече са изпратили кашоните с баклава и шербет до г-н Атанасов и г-жа Масева.

 

            Корупцията е най- страшния звяр в гората на българското общество. Тя е като дебелокож и разгорещен глиган, който помита всичко пред себе си.

Когато отиваш на лов за глигани трябва да се приготвиш  добре. Подбираш правилните патрони, правилното време и място. Ако видиш, че някой се готви да стреля по глиган вместо с бренеке (единичен мощен куршум), а с дребни сачми за пъдпъдъци, единствения извод, който можеш да направиш е, че целта не е да се убие глигана, а да се произведе шум. Да  гръмнеш панаирджийската, да вдигнеш врява- нищо, че глигана няма и да го засърби.

Още когато получих искането за изслушване на МВР и ДАНС с въпрос

„за налична информация в двете ведомства за корупционния дейност на висши представители на ДПС и незаконно финансиране на партията” уведомих авторите колко несериозно звучи тази формулировка. „Лоши ли са ДПС според вас?”. На всички, които са работили поне малко в администрация е ясно, че никъде в регистрите не се посочва партийната принадлежност или симпатии на разследвано лице, а само имената му и текстовете от Наказателния кодекс, по които се води делото. В НК няма престъпление „незаконно финансиране на партии” – това е административно нарушение, което се наказва със сериозни глоби от Сметната палата.

Стрелбата „на посоки”, по корупционната дейност на всички възможни „висши представители на ДПС”  е нищо повече от „сляп” изстрел с патрон за пъдпъдъци, с който твърдиш, че искаш да убиеш глиган.

Поканих колегите заедно да формулираме задачата на изслушването , за да не се излагаме и профанизираме парламентарния контрол.Да посочат конкретни лица  и конкретни текстове по НК,след което  в комисията да разследваме дали МВР и ДАНС не са „опънали чадъра” и преписката да е спряна, прекратена или просто забутана.  Не само не се отзоваха, но ме обвиниха, че спирам разследването, преча им да стрелят по корупцията.

Проведохме изслушването. Гръмнахме с патрона за пъдпъдъци по глигана, а той весело се почеса и изчезна в храстите. 

Текстът на писмото до колегите от ДСБ може да изтеглите от тук: http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=docs&gid=160



Тагове:   баклава,


Гласувай:
1



1. анонимен - Да подкрепим Минчо Спасов
14.11.2008 21:44
Гордея се че България има във ваше лице човек който изпълва със смисъл понятието Народен Представител. Истината рано или късно ще победи
С вас за добра България

Стоил Стоилов
цитирай
2. анонимен - вижте
19.11.2008 13:48
вижте писмото с което спасов е отговорил на депутатите от ДСБ и ще разберете как копелето иска да ги подхлъзне у лево. стари йезуитски номера.
цитирай
3. анонимен - Дрън-дрън е коментарът на № 2, а не ...
19.11.2008 20:36
Дрън-дрън е коментарът на № 2, а не позицията на Спасов. Човекът просто наистина желае някакъв РЕАЛЕН резултат от работата на комисията, а не само вдигане на пушилка. Доказа го и сега за пореден път с това, че отряза гледането на бюджета на ДАНС, докато не предоставят исканата информация по двете нашумели разработки. Номер 2 - забележи - действа заедно с ДСБ и другите опозиционни представители. Така че - препоръчвам малко повече прецизност в коментарите.
цитирай
4. анонимен - делото лиана-дсб иван костов
17.05.2009 10:27
г-н минчо спасов.вие сте петия по власт в българия.какво направихте в комисията нс.абсолютно нищо.нито срещу корупцията в вишите етажи на власта.нито срещу знаковите престапления.убиства;отвличания;н.з послушване;досиета;данс;мвр;депотати извършили престапление;източване на ддс;контрабанда на акцизни стоки и други.за 4 год.пребахте заплати боноси командировки в чужбина.г-н м.спасов вие сте известен с това че дпс-е била от дс.и след това отрекохте.бита карта сте и ндсв.еп-избори 0.5%-за нац-парламент 1.2% за ндсв. а вие м.спасов адвокат на дребно в селския ямбол.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934096
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031