Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2008 21:40 - Кого скри Румен Петков -2
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 2790 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не знам дали има смисъл да се вади нож на умряло куче, но все пак си заслужва да се покаже, че ИСТИНАТА БОЛЕДУВА, НО НЕ УМИРА.
По- долу ще намерите текста на писмото, което Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред ще изпрати утре до Председателя на Парламента и Премиера:

На 02.07.2008 г. Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред на свое заседание  разгледа актуален въпрос на парламентарен контрол и извършена проверка по него. Констатирано бе, че по време на парламентарен контрол на 16.09.2007 г. бившият министър Р.Петков е прикрил самоличността на извършители на правонарушения и е изнесъл невярна информация за санкционирането им. Поради сериозността на този прецедент, комисията взе решение да Ви уведоми със специално писмо за детайлите по случая, за предприемане на съответни мерки.

          На 16.09.2007 г. народният представител от ПГ НДСВ г-н Минчо Спасов, задава актуален въпрос към министъра на вътрешните работи г-н Румен Петков. Съдържанието на въпроса е: на 13.08.2007 г., народният представител е станал свидетел на хулигански действия от страна на водачи на моторни превозни средства по автомагистрала "Тракия". Хулиганската проява е щяла да доведе до тежък пътен инцидент. В края на актуалния въпрос г-н Спасов, настоява да се провери и му се отговори:

          - чия собственост са автомобилите и кои са били водачите им?

          - имат ли собствениците и водачите предишни криминални прояви, работили ли са или обучавани ли са в структурите на Министерството на вътрешните работи?

          - кои е дежурният инспектор приел обаждането му на телефон 166 и какви мерки е предприел по него?

          - ако сигнала е бил предаден какво е станало след това?

          -личността на собственика на автомобила ли е причината за бездействието на полицейските органи или става дума за проблеми в комуникацията, координацията и компетентността на служителите, който трябваше да работят по сигнала?

 

          На зададените въпроси министърът на вътрешните работи съобщава за неправилни действия на дежурния при РПУ Ихтиман, за което е наказан съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.

          Въпреки уточняващия въпрос на народния представител, Министърът  не разкрива имената на извършителите на хулиганска проява като съобщава, че единият от автомобилите участник в хулиганската проява е собственост на жител от град София, бивш служител на Министерството на вътрешните работи, уволнен по дисциплинарен път. Името на виновния за бездействието на полицията служител не съобщава с мотив: Не мисля, че в момента, не само в този случай, името на служителя е най-важното. Ще спомена името му, ще го направим вероятно център на обществено внимание, ще бъде оплют и омаскарен в квартала, не че не го заслужава.”

            В края на отговора си министъра на вътрешните работи заявява "пътуващите в Мерцедеса и Аудито са предупредени със съответните протоколи по чл.56 от Закона за Министерството на вътрешните работи. На водача на Фолксвагена е наложено административно наказание съгласно Закона за движение по пътищата”.

Същия отговор дава и Министерството на вътрешните работи по повод ново запитване от народния представител през Юни 2008. На 19.06.2008 г. г-н Спасов извърши лична проверка на място в Министерството на вътрешните работи с участието на Министър Миков и Главния секретар Павлин Димитров. Констатира се, че на пътуващите в двата автомобила не са съставяни протоколи съгласно чл.56 от Закона за Министерството на вътрешните работи. На водача на лек автомобил Фолксваген не е наложено административно наказание.

 Установи се, че автомобилите, от които е извършена хулиганската проява са на Стамен Христов Стаменов- бивш служител на Мото батальона на МВР и зет на висшестоящ офицер от същото министерство. Видимо то последната проверка отговорите на министъра на вътрешните работи по време на парламентарния контрол на 16.09.2007 г. не отговарят на резултата от извършената проверка от Министерството на вътрешните работи през м. Юни 2008 г. Имената на извършителите са прикрити, като е дадена и невярна информация, че са им съставени предупредителни протоколи. Не съставен и акт на водача на другия автомобил.

Г-н Спасов помоли тези констатации да бъдат оформени в писмен вид.

            Този ангажимент бе изпълнен от министър М. Миков, но по необясними причини писмото е с гриф "Поверително",което пък налага да изпратим преписката до вас със същия гриф.

.

         

Г-н Министър –председател,

         

Комисията все решение да Ви изпрати настоящето писмо с цел да предприемете нужните действия и го доведете до знанието на министрите с ясни указания да се придържат към истината при отговорите, които дават в рамките на парламентарния контрол.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Когато вървеше скандалът с въпр...
04.07.2008 13:05
Когато вървеше скандалът с въпросния министър един мой познат ми припомни един неоспорим факт. Фактът е, че гр. Плевен е бил и винаги ще бъде традиционно червен, но след кметуването на Румен Петков плевенчани просто червен кмет не са избирали и никога няма да изберат. Не обичат хората да им пикаят във фонтана с рибките.
цитирай
2. анонимен - Радва това, че довеждате нещата до ...
06.07.2008 01:48
Радва това, че довеждате нещата до край и не се отказвате.
Иначе провинението на Петков е сериозно, но изглежда - морално/ политическо.
цитирай
3. zabylgarite - Наркопокровител
13.07.2008 20:08
е Румен Петков-Запалката,Главата и още други прякори. И съвсем не е умряло куче,основен рекетьор в полза на БСП и снабдител на пари по време на избори.
Докато не влезе в затвора,ако изобщо има кой да го вкара,няма да бъде умряло куче това куче,поне е вярно че си е куче мръсно и подло.
цитирай
4. анонимен - Чудесно свършена работа !
31.07.2008 10:34
Поздравеления ! Чудесна работа. Ако всички политици бяха като вас страната ни щеше да има друг облик
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934125
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031