Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2008 21:53 - Корупцията в КАТ или кой има интерес от труповете по пътищата
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 7641 Коментари: 11 Гласове:
0



Знам, че да налагаш ограничения е лош PR за мен и партията ми. Но не всичко в политиката трябва да е PR.

Никой не иска да го наказват, да му отнемат точки или книжката. Всеки предпочита да “почерпи” полицая и после пак да натисне газта. Особено ако е пил. НО ЗАД СЛЕДВАЩИЯ ЪГЪЛ МОЖЕ ДА Е МОЕТО ИЛИ ВАШЕТО ДЕТЕ.

Корупцията в другите житейски сфери води до кражба на пари. Корупцията в КАТ взема и човешки жертви. 1000 българи загиват годишно по пътищата. Кой има интерес от труповете по пътищата?

Корупцията в КАТ неминуемо води до занижен котрол и лоша организация на движението, задръствания и катастрофи. Помните ли, че Ставийски на е бил спиран и пускан от КАТ от 2 поста , преди да направи катастрофата?

Моите предложения за ограничаване корупцията в КАТ бяха опит да въведем европейските практики на видеонаблюдение и завишен контрол по пътищата, а не да “побългаряваме” правилата и да симулираме реформи.

Щом БСП и ДПС не желаят да направят тази първа стъпка- нека отговарят дали “симпатиите” на корумпираните полицаи и плащащите мутри са реципрочна цена за труповете по пътищата.

А относно това, че загубих битката- Царят на футбола Пеле е казал “Някои топки ритваме, други не успяваме”(Some balls we kick, some others we don’t)

 


Тагове:   КАТ,


Гласувай:
0



1. meto76 - Съгласен съм, че Катаджите трябва ...
06.06.2008 22:12
Съгласен съм, че Катаджите трябва да са 20 лева в джоба по време на работа.Овен това трябва да има видео наблюдение при извършването на проверки от тяхна страна.Но ДПС и БСП са символ на мафията и корупцията в България така че не може да се очаква нищо от тях.Да видим опозицията как ще реагира на предложенията.
цитирай
2. giorgiocbr - Уважаеми г-н Спасов,
06.06.2008 22:27
ОСНОВНАТА причина да давам пари като съм нарушил /основно телефон и рядко скорост, трезвеник съм/ са опашките в КАТ, номерчетата, и унизителното държание на лелките и чичковците на гишетата! Нищо друго! Вие сам знаете колко струва времето, моето струва повече от акт за 30 лева. Да не говорим за отношение, обноски и държание. Да не говорим има ли къде да се паркира около КАТ-София.

Колкото до алкохола, наскоро залових пиян съсед с кола. Под залових имам предвид, че след като паркира върху храст и се пльосна по очи на тротоара, го държах на земята насила докато дойде полицията. Предадох го на КАТ 03 РПУ, отнеха му книжката и така нататък, изрядно и по процедурата. Благодариха ми, поговорихме си, прекрасно. Легнах си с чувство за "изпълнен граждански дълг".

След което тази гнида е пуснала жалба срещу мен и сега АЗ съм този който има призовка, и трябва ОТНОВО да губи време в районното.

Следващия път като видя пиян шофьор, хубаво ще преценя дали да викам полиция.

Проблема е много по-голям от 20-те лева на стотинки.

Иначе идеята Ви не е толкова лоша, макар и неприложима в условията на нашия манталитет.
цитирай
3. spassovm - за г-н Харизанов
07.06.2008 06:18
Поздравления и от мен за това, че сте заловили пияния! Изпратете ми призовката, за да видим кой ви вика и ме дръжте в течение.
А съгласно промените, които съм предложил, глобите с фиш ще съдържат номера на банкова сметка и указание, че могат да се платят във всеки пощенски или банков клон или по интернет Така че -без опашките на КАТ.
Които имам съмнение, че са умишлено поддържани, но това е 'друга бира'
цитирай
4. giorgiocbr - Уважаеми г-н Спасов,
07.06.2008 15:36
Ще ви информирам надлежно за казуса с пияния и 03 РПУ, още в понеделник - тогава трябва да се явя при кварталния.

За опашките в КАТ - абсолютно умишлено е, те са ГЛАВНАТА причина за корупцията в София. Защо да давам 20 лева на нагли полицаи, ако мога да дам фиша на секретарката ми и тя да преведе парите от офиса с интернет-банкиране?

Но, ако трябва да ходя в 7 сутринта за да взема номерче, после да чакам заграден като селскостопанско животно в кошара на 35 градуса температура в зала с още 300 души, и чак към 3 следобед евентуално да си взема постановлението след което тепърва да ида да се редя на гишето на банката... Е, извинявайте, предпочитам рушвета.

В интерес на истината е да отбележа "затягането" на режима вътре в самия КАТ, особено след заключването на Несторчо. Преди срещу пари са ми вършили какви ли не услуги - всичко беше на хвърчащи хартийки и в кашони. Откакто навлезоха компютрите, вече просто отивам и си чакам по каналния ред.

Компютрите, камерите и опростените процедури за заплащането на санкциите са пенкилера на корупцията.
цитирай
5. giorgiocbr - Уважаеми г-н Спасов,
09.06.2008 20:59
Днес бях привикан при кварталния инспектор към 03 РПУ София, отговорен за Красна Поляна - 2 част, Красимир Ангелов.

Пияния помияр, който е с невярна адресна регистрация и невалиден телефон, и по принцип е от района на Търново /живее и работи в София НЕЗАКОННО, подобно на още един милион селяци/, е пуснал жалба срещу неизвестен извършител. Пред органите на КАТ в нощта в която го хванах пил, той отрече изобщо да е карал колата - така написа и в акта! А сега твърди, че след като САМ Е ПАРКИРАЛ колата, две неизвестни лица /мен ме познават всички съседи, когато са трезви де/ са му нанесли побой, незнайно защо, после отнякъде са се появили полицаи и са му взели книжката, пак незнайно защо.

Беше му предложена проба с дрегер - отказа, назначиха му кръвна проба - не се е явил!

Освен това е приложил абсолютно манипулирано медицинско, в което пише че има счупени ребра, разтегнато незнам си какво, и кръвонасядане в дясното око. Всичко това било от удари с твърд предмет!

Нахалния пиян селяк - както и да е, но лично аз ще издиря лекаря, подписал се под това медицинско!

За щастие имам маса свидетели - работни хора от квартала, включително и бивш полицай, които ще обяснят и потвърдят случая.

Но НИКОЙ няма да ме компенсира за изгубеното време - три часа през нощта докато дойде КАТ, и два часа в приемната на кварталния днес.

Въпреки това съм доволен, един пияница остана без книжка! Жалко, че аз търпя загуби от това...
цитирай
6. fire - Поздравления за г-н Харизанов!
10.06.2008 16:20
Предложението на г-н Христов за 20-те лв е донякъде добро,само не ми става ясно кой ще притърсва всяка сутрин и всяка вечер полицаите с колко пари тръгват и с колко се връщат.Колкото и да мислим и да коментираме,положението с корупцията и с идиотите по пътищата няма да го подобрим.Всичко е въпрос на съвест-гражданска и институционална!
цитирай
7. анонимен - Уважаеми Г-н Спасов,
07.07.2008 22:44
Корупцията съществува по всички етажи на държавната ни администрация. Не мисля, че проблема с корумпираните служители от КАТ ще се реши със забраната да носят в себе си по 20 лв. - но съм ЗА ако това се въведе и за депутати, съдии, прокурори и т.н. Проблема ни е в НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ - а какво би станало ако имаше осъдителни присъди за подкуп по ЗНАЧИМИ ДЕЛА -"ГЕНЕРАЛНА ПРЕВЕНЦИЯ".
цитирай
8. spassovm - na N 7
08.07.2008 05:08
Абсолщтно съм съгласен, че независимата съдебна власт в момента е най-големия проблем на страната. Милионите от Европа ни спряха с ясно послание: вкарайте едра риба в затвора.Показно! Трябва да им го повтаряме на съдиите. Надявам се и там да има честни хора, макар до сега системата да е селектирала послушници. Предложението на НДСВ за всеобхватни конкурси при назначаване и преместване на магистрати бе отхвърлено преди година.
цитирай
9. анонимен - Уважаеми giorgiocbr,
30.10.2008 23:27
Вие сте един продажник! Моля не пишете повече коментари където и да било!
цитирай
10. анонимен - И за другите се отнася
30.10.2008 23:32
Докато не спрете да "черпите" няма да се оправят нещата!
цитирай
11. анонимен - Много стара темичка, дайте да я с...
22.07.2009 21:56
Много стара темичка,дайте да я събудим малко :) има ли според вас промяна към днешна дата в начина на работа на КАТ Пътна Полиция?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 934106
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031