Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2007 11:46 - За независимите депутати и бълдъзите
Автор: spassovm Категория: Политика   
Прочетен: 3288 Коментари: 6 Гласове:
0



Понеже откай време обичам да визулаизирам , бях приятно впечатлен от статията на писателя (ямболец) Христо Карастоянов.Затова си позволявам да я предложа тук:
Някой да е гласувал за независимите?! image image
07/12/2007 11:12
прочетена 285
imageХристо Карастоянов
Хайде да си представим нещата така... Един ерген се оженва. Ама се оженва с всичките му салтанати, разбираш ли: водят се там с момата, колкото е прилично, щипят се по седянките, хоро играят на мегдана, от там той вдига татко си и майка си, отиват при таткото и майката на момата, искат й ръката, ония я дават, хайде ела се вие-превива, мома се с майка прощава, хайде от там при попа да ги венчае, въобще – всичко, както си му е редът и както е по закон.
Какво става после обаче.
Става това, че младоженецът нещо изведнаж разбира, че не му харесва булката!... Нещо не му е комфортно с нея, нещо решенията в младото семейство само тя ги взема – недемократично, тоест – с една дума, не му харесва и това е.
Обаче от друга страна му е хубаво да е женен!
Перат го, готвят му, гледат го, къщата му харесва, курникът му харесва, коритото му харесва, каруцата и конят също, и, най-важното, не му се налага да ходи по драките да..., сещате се какво се прави в драките! – та не му се налага, защото си има женско под ръка.
Самото женско обаче изведнаж престава да му харесва, казахме защо: не му е комфортно, недемократично му е едно такова...
И вика, а, не, отказвам се!
Ами хубаво, му казват, като не ти харесва, какво да се прави... Демократична държава сме вече, модерна, ей го адвокатинът, ей го съдът – развеждай се и въпросът се решава.
Обаче човекът не иска това – не иска развод тоест. На него му е хубаво да е женен – даже много му е хубаво – той просто булката не харесва.
Тъй, му викат, и какво правим при това положение?!
Ами какво правим, вика той. Ето, жената има много хубава сестра, тъй че напущам кревата на жената и отивам в кревата на сестрата!
Е? Кажете ми сега какво го правиш такова?
Точно това, което си помислихте, правят и роднините на булката: хвърлят му един хубав бой и го натирват от къщата, и цялото село е на тяхна страна, защото всички виждат, че тоя катил точно това заслужава, едно хубаво натирване заслужава. Може дори и другите да го облъскат с неокастрената, нали? Може и да да го прекарат през цялото село с някаква поучителна табела на врата, всичко може – каквото и да го направят, все ще си го е заслужил.
Защото все пак си се оженил точно за тази жена, нали? Цяло село ти е играло на сватбата, на която сватба сте се взели точно с тази невяста, а не със сестра й, и като не ти харесва – просто напусни, какво толкова?!
Няма начин да се случи друго! Няма начин да му кажат: “Ами добре! Като не ти харесва жената, пък ти харесва да си женен, хубаво: излез от вашата стая и се прехвърли в стаята на сестрата!”
А ето че за народните ни, с извинение, представители, това е напълно в реда на нещата. Не им харесва булката, обаче не се махат от къщата, ами сменят одаята. И това се смята за нормално, морално и законно.
Извинявайте, обаче на секундата си вземам назад думите, ако се намери поне един човек в тая шибана държава, който да стане и да каже: “АЗ КАТО ГЛАСОПОДАВАТЕЛ ДАДОХ ГЛАСА СИ ЗА НЕЗАВИСИМИТЕ!”
 


Тагове:   НЕЗАВИСИМИТЕ,


Гласувай:
0



1. sis - ми тъпо е
13.12.2007 16:00
ама нали се сещате, че не аз правя закона. А законът им го позволява.
Морал няма в тая нашата държава. То не че закони има, ама...айде...да са живи и здрави.

:):):)
цитирай
2. evrazol - А бе ...
14.12.2007 21:46
Аз и за тройната коалиция не съм гласувал, но вие тройката си я направихте. А сега да поривем за сестрата!
цитирай
3. анонимен - посредствен, та чак боли
19.12.2007 15:47
По-тъпо, бездарно и комплексарско съждение не съм чел. Вижте се себе си първо, въжте какво сте направили за тези 2 години, откакто сте в коалиция\подсказвам - нищо!!!/, пък после коментирайте. Кой от гласоподавателите на НДСВ е гласувал за Масларова, Гайдарски, Джевдет или Емел Етем. С какво право вие подменихте вота на хората и забравихте обещанието на собствения си лидер? Кое точно ви е либералното на вашата партия, че никой не се сеща? Последните месеци на преден план знаете ли какво излиза - немощ, безхарактерност и постоянни опити да се обясни една или друга безпринципност с абсурдни и взаимноизключващи се доводи. Но като гледам Вас лично си отговарям на много от въпросите, като например Защо професионалистите напускат НДСВ и защо царят на иска хора като Вас да напуснат.
цитирай
4. анонимен - чети българино, чети
19.12.2007 16:01
Горния коментар е блестяща илюстрация как политическите пристрастия заслепяват. Първо- фелетона не е писан от мен , а от Христо Карастоянов, който в никакъв случай не е привърженик на НДСВ.Но ако не знаете- е добър писател. За разлика от вас, ние не твърдим,че сме единствените свестни- има и други. Не мога да реша дали и вие сте от тях- може би ще го определя от отговора ви?
цитирай
5. анонимен - За разлика от вас, ние не твърдим,че сме единствените свестни
23.12.2007 17:06
Не е важно кой го е писал, а че си го кичнал на ревера си. Ако споделяш възгледа защо сега се отричаш. Ако не го харесваш- какво търсиш ТАМ.
И не се обръщай с българино с малка буква. Ти си слуга сложен /избран/ там да работи за всички и работиш лошо. И за разлика от нас, би трябвало да твърдиш, че не сте ЕДИНСТВЕНИТЕ НЕСВЕСТНИ
цитирай
6. spassovm - Не можеш да долееш нещо в пълна чаша.
24.12.2007 07:27
И по добре да не се опитваш- особено ако чашата е пълна с помия.
А за останалите читатели- които все пак са готови да четат и мнението на другите, ще кажа, че без да съм монархист или заслепен царист,след като се запознах със Симеон разбрах, че той е един СВЕСТЕН ЧОВЕК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spassovm
Категория: Политика
Прочетен: 936839
Постинги: 106
Коментари: 569
Гласове: 472
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930